KTTO'dan ayrımcılığa tepki

KTTO, devlet emeklisinin ödenmesini, Sosyal Sigorta emeklisinin ödenmemesini şiddetle eleştirdi: “AYRIMCILIK SONA ERMELİ”

ads ads ads ads
01/10/2011

ads
KTTO'dan ayrımcılığa tepki

KTTO, devlet emeklisinin ödenmesini, Sosyal Sigorta emeklisinin ödenmemesini şiddetle eleştirdi:
“AYRIMCILIK SONA ERMELİ”
Kıbrıs Türk Ticaret Odası, 30 yıl özel sektörde işvereni ile birlikte Sosyal Sigorta primini ödeyip emekli olan özel sektör emeklisinin gününde ödenmemesini şiddetle eleştirdi.
Bakanlar Kurulunun “tüm emeklilerin aybaşından iki gün önce ödenecekleri” yönündeki kararına atıfta bulunan Ticaret Odası, bu kararın sadece devlet emeklisi için çalışmasını protesto etti.
Devletten emekli olanların Eylül ayı maaşlarını 28 Eylülde aldıklarına dikkat çeken Ticaret Odası, 30 yıl işvereni ile birlikte Sosyal Sigorta primlerini gününde yatıran özel sektör emeklilerinin gününde ödenmemesini ayrıcalık olarak niteledi ve bu ayrıcalığın artık sona ermesini istedi.
GERİ ÇEVRİLMEK KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜLÜKLE EŞ ANLAMLI

“Tüm emekliler aybaşından iki gün önce ödenir” yönündeki Bakanlar kurulu kararına göre 28 Eylül’de Bankalara giden devlet emeklisinin ödendiğini, özel sektör emeklisinin ise, “paranız yatmadı” diyerek geri gönderilmesini, aynı muamelenin 29 Eylül’de de tekrarlanmasının hazmedilemeyeceğini vurgulayan Ticaret Odası, “Özel sektör emeklisi iane istemiyor. Yıllarca işvereni ile birlikte yatırdığı primlerinin karşılığı ve hakkı olan emekli maaşını istiyor. ‘Paranız yatmadı’ deyip özel sektör emeklisini kapıdan geri çevirmek küçük düşürmekle eş anlamlıdır ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası bu muameleye asla izin vermeyecektir.”
Ticaret Odası yayınladığı basın bildirisini şöyle tamamladı:
“Yıllarca bu ülkenin ekonomisine alın teri ile katkı yapan, işvereni ile birlikte Sosyal Sigorta primini gününde ödeyen, devlete olan vergi ve diğer yükümlülüğünü yerine getiren özel sektör emeklisinin, devlet emeklisi gibi yaşamının garantisi olan emekliliğini gününde alması en doğal hakkıdır. Emekliliğinden başka hiçbir geliri olamayan bu insanların bu hakkını vermek, zamanında primlerini eksiksiz alan Sosyal Sigortalar Dairesine ve Sosyal Sigortalar Yasasını çıkartan Devlete düşmektedir. Bunun için, Sosyal Sigortalar Dairesi ile Devlet bir araya gelmeli ve gerekirse emeklilerin tek elden ödenmesi için bütçe hazırlamalıdır. Aktif çalışma hayatında primlerini düzenli olarak ödeyen özel sektör çalışanlarının emekliliklerinde de kamu sektörü emeklileriyle ayni anda ödenmeleri gerektiğini önemle vurgulamak isteriz. Temennimiz, özel sektör emeklisinin bu ay çektiği çilenin önümüzdeki aylarda tekrarlanmamasıdır. “
Ticaret Odası yayınladığı bildiride, bundan böyle sadece Devletten emekli olanların maaşlarının ödenmesi ve de Özel sektörden emekli kişilerin maaşlarının daha erken veya ayni günde ödenmemesi durumunda, tüm özel sektör üyelerine, bir daha aylık sosyal sigorta parasını yatırmamalarını isteyeceğini duyurdu.
GÜNDEM MADDESİ
Ticaret Odası Yönetim Kurulu bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Cuma günü yaptığı görüşmede özel sektör emeklilerinin ödenmemesi konusunu gündeme getirdi ve tekrarlanmaması için gerekli önlemin alınmasını istedi.

01/10/2011 12:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Maaşlar konusu, KTTO’dan ayrımcılığa tepki
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.