15 Kasım Kutlama Mesajları

KKTC’nin 37. kuruluş yıldönümü nedeniyle siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluşlar ve dernekler mesaj yayımlıyor.

ads ads ads ads
15/11/2020
HK

ads
15 Kasım Kutlama Mesajları

KKTC’nin 37. kuruluş yıldönümü nedeniyle siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluşlar ve dernekler mesaj yayımlıyor.

İşte 15 Kasım mesajları:

 

DSP Genel Başkanı Sayın Önder AKSAKAL'dan KKTC'nin 37. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle DSP Genel Başkanı Sayın Önder AKSAKAL bir mesaj yayınladı. AKSAKAL mesajında; “1974 yılında “Ayşe'nin tatile çıkmasıyla" başlayan yaşam ve özgürlük mücadelesi 15 Kasım 1983'de Bağımsızlık ilanıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne evrilmiş, Bülent ECEVİT'in “boş duvarlara” değil, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazdığı Türk milliyetçiliğinin bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti ile kader birliği yapabilen bir KKTC ile taçlanması uluslararası egemen güçlerin bütün hesaplarını alt-üst etmeye yetmiştir.

Türkiye ve Kıbrıs Türkleri birlik ve beraberliklerini sonsuz kadar güçlendirerek sürdürecekler, tüm dünyanın tanıyacağı bir KKTC mutlaka yaratılacaktır.

KKTC'nin kuruluşunun 37'nci yılını gururla ve coşkuyla kutluyor, bu vesileyle başta Dr. Fazıl KÜÇÜK, Rauf DENKTAŞ ve Bülent ECEVİT olmak üzere, vatan mücadelesinde canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’ın davetlisi olarak KKTC’nin 37. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle 15 Kasım günü gerçekleştirilecek tören ve etkinliklere katılacak olan DSP Genel Başkanı AKSAKAL, Kıbrıs ziyareti esnasında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken ULUÇAY, DP Gelen Başkanı Fikri ATAOĞLU, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Erhan ARIKLI ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU’nu da ziyaret edecek.

 

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan'ın mesajı

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Cumhuriyetin 37 yıl önce ilan edilmesine karşın, içte ve dışta bu gerçeği yok sayanlar, bu gerçeğe inançsızlık gösterenler; kendine, toplumuna, devletine ve kurumlarına sahip çıkmayanlar, onlara yakışır çalışmayanlar ve hatta onlara ihanet edenlere inat KKTC’nin eksiklerine rağmen yoluna emin adımlarla devam ettiğini vurguladı.

Savaşan, Kıbrıs Rum ve Türk taraflarının ortak vizyon eksikliği, hatta git gide farklılaşan vizyonlarının ortada durduğu bir dönemde, Türkiye’nin belirleyici desteği ile kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin süren varlığının, sürdürülebilir gelecek için çok daha kıymetli olduğuna işaret etti.

 

15 Kasım cumhuriyete sahip çıkma meselesidir...

15 Kasım’ın, hedefe varış için halkın azim ve dayanıklılığını, mücadele kabiliyetini ve kararlılığını, hürriyete bağlılığını Dünya’ya gösteren tarihi bir gün olduğunu ifade eden Savaşan, “15 Kasım, yalnızca çocuklarımızın bugün özgürce yaşamaları için kendilerinden vazgeçmeyi bir an için bile düşünmeyen kurucu atalarımızın ve analarımızın aziz hatıralarına bir vefa meselesi değildir. Bu mesele, güzel adamız üzerinde yaşamsal varoluşuna kastedilen bir halkın özgür bir gelecek için verdiği mücadelede toplumsal iradesinin sembolü olan cumhuriyetine sahip çıkma meselesidir” ifadelerini kullandı.

 

Önemli kazanımlar elde edebileceğimiz yeni bir döneme girdik... 

Kıbrıs konusunda yeni fikirlere ihtiyaç olduğunun altını çizen Savaşan, Kıbrıs’ta aynı şeyleri söylemekten, aynı konuları aynı zeminde konuşup da bir sonuç alamamaktan ve oluşan kısır döngüden bir an önce çıkılması gerektiğine işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığındaki yeni vizyon ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya kamuoyu önünde verdiği güçlü destek ile gerek devletimizin güçlendirilmesi, gerekse de Kıbrıs konusu ile Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunması noktasında önemli kazanımlar elde edebileceğimiz yeni bir döneme girdiğimizi görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Kıbrıs Rum Liderliği siyasi eşitliği bulandırıyor... 

Kıbrıs Rum Liderliği’nin siyasi eşitliği bulandırmaya çalıştığını, federal ortaklıkların en temel olmazsa olmazı paylaşma anlayışına ters açıklamalar ve önerilerde bulunduğunu belirten Savaşan, “Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük çoğunluğunun talebi olan, devlete, egemenliğe ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisine sahip çıkarak geleceğin güvence altına alınacağı bir çözüme neden varılamadığının artık ortaya konması zamanı gelmiş ve çoktan geçmiştir” dedi.

 

Umudumuz, bilgimiz, cesaretimiz ve çalışma gücümüz KKTC’nin yolunu aydınlatacaktır...

Umudumuz, bilgimiz, cesaretimiz ve çalışma gücümüzün, Kıbrıs Türkü’nün ve onun kurduğu devletin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yolunu ve yerini ışıklı ve aydınlık kılacağına olan inancını belirten Ahmet Savaşan, “15 Kasım’ı yaratan mücahitlere, mukavemetçilere, Güvenlik Kuvvetlerinin neferlerine, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensuplarına, şehitlerimize ve ailelerine, gazilerimize ve her zaman yanımızda olan Türkiye’mize minnetlerimizi sunar, Halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarız” ifadelerini kullandı.

 

15/11/2020 09:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.