Önal: UBAN kullanımı zorunlu hale geliyor

ads ads ads ads
20/09/2017

ads
Önal: UBAN kullanımı zorunlu hale geliyor

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal;'6 Ekim tarihinden sonra hesap numarası ile transfer işlemleri yapılamayacak'

'Aksaklık ve gecikme yaşanmaması için tüm banka müşterilerinin UBAN veya IBAN numaralarını öğrenmeleri gerekiyor'

KKTC Merkez Bankasına bağlı bankaların transfer işlemleri için UBAN (Ulusal Banka Hesap Numarası) kullanımı 06 Ekim 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale geliyor.

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal, bu tarihten itibaren UBAN yada IBAN içermeyen transfer işlemleri bankalar tarafından gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayarak, banka müşterilerinin olası bir aksaklık veya transfer işlemlerinde gecikme yaşamaması için bankaları ile temasa geçmeleri ve UBAN/IBAN bilgilerini öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Başkanı Önal, UBAN (Ulusal Banka Hesap Numarası), para transferlerinin hatasız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için tüm yerel bankalardaki mevcut hesap numaraları yerine kullanılacak bir yapı olduğunu ve müşteri bazında her bir hesap numarasının standart hale getirilmesini sağlayan UBAN; EFT, havale, virman gibi para transferlerinde kullanılması zorunlu olacağını açıkladı.

Önal bu uygulamaya geöilmesi ile, karışıklığa neden olan, her bir bankaya ait farklı hesap numarası yerine tüm KKTC Bankaları tarafından 28 haneli standart yapıda bir hesap numarası kullanılacağını belirti.

Önal şöyle konuştu;

'Şube Bankaları uzun süredir TC Merkez Bankası üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde zaten IBAN kullanıyorlardı. Şube Bankalarının müşterileri IBAN bilgilerini 06 Ekim 2017’den sonra KKTC Merkez Bankası üzerinden yapacakları transfer işlemlerinde aynı şekilde kullanılabileceklerdir.

UBAN’I NASIL ÖĞRENİLECEK?
Hesaba ait UBAN numarasını müşterisi oldukalrı bankaya bizzat uğrayarak müşterisi oldukları şubelerinden, bankaların İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Telefon Bankacılığı ve web sitelerinden “UBAN Hesaplama” aracını kullanarak öğrenebilleceklerdir. '

20/09/2017 16:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Olgun Önal, banka, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.